Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Térmens inaugura la primera passejada poètica musical en família que es fa a Catalunya

> La passejada poètica musical en família està formada per 21 plafons repartits pel poble amb 33 poemes il·lustrats, musicats, cantats o recitats. Inclouen un codi QR també per a persones amb discapacitat visual. > La inauguració anirà a càrrec de l’escriptor peramolí, Ramon Besora, impulsor i creador del projecte, i de Mariàngels Martí, filla del poeta Miquel Martí i Pol

DILLUNS 19 JULIOL 2021

L’ajuntament de Térmens proposa una passejada poètica musical en família per l’univers fascinant de les primeres sensacions, dels primers descobriments, de les primeres paraules de la natura i del món que ens envolta. I ho fa amb la creació d’un itinerari format per 21 plafons distribuïts pel poble en els quals s’hi podran descobrir 33 poemes de l’escriptor peramolí, Ramon Besora, il·lustrats, musicats, cantats o recitats per diversos professionals d’arreu del país i també pels alumnes de l’escola La Concepció de Barcelona i de l’escola Alfred Potrony de Térmens. Durant la passejada es poden escoltar tots els poemes, cantats o recitats, a través dels codis QR inclosos en els plafons.

L’autor dels poemes i impulsor del projecte, l’escriptor de Peramola, Ramon Besora, destaca la importància que la poesia té en l’educació: “la poesia és el llenguatge de la comunicació essencial per als infants, convida a la cançó, al ritme, al joc, desvetlla nous estímuls, causa plaer i potencia la capacitat de meravellar-se”.

L’alcaldessa de Térmens, Concep Cañadell, explica que des del consistori es vol reforçar el paper de la cultura com a eix vertebrador de la comunitat i per això es va impulsar, fa dos anys, el Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens, així com el regal d’un lot de llibres per a tots els nens i nenes que naixen a la vila per tal que els pares i mares comencin a construir la seva primera biblioteca, i l’obsequi per sant Jordi d’un llibre per a tots els alumnes de la Llar d’Infants i de l’escola de Térmens. En aquesta línia, ara el consistori presenta aquesta nova iniciativa, un projecte pioner al país: una passejada poètica musical en família.

Sobre l’impulsor d’aquesta passejada, diu Gabriel Janer Manila que “Ramon Besora ha fet una llarga caminada fins arribar als seus poemaris. Primer fou el mestre entossudit d’encomanar als seus alumnes l’emoció de la poesia, llavors fou el mestratge del seu gran amic Miquel Martí i Pol. D’ell va aprendre la feina d’esprémer les paraules (com si les hagués passat per un alambí o filtre) a fi d’extreure’n tota la seva essència fins a ser capaç d’oferir-nos un conjunt de poemes exquisits. Concentren en un mínim molt ben triat de paraules i versos de la vida i els seus múltiples matisos: els sons, els perfums, els colors, les onomatopeies, belles metàfores..., la venturosa gràcia de l’art”.

Els 21 plafons de la passejada estan col·locats en faristols d’acer galvanitzat incrustats en una base de formigó. Els codis QR, inclosos en els plafons, estan adaptats per a les persones amb discapacitat visual.