Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Térmens presenta la 1a edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens

La il·lustradora Roser Capdevila és la Presidenta d’Honor del jurat del premi, i l’escriptor Ramon Besora és el President del jurat. / El guanyador o guanyadora del premi rebrà 4.000 euros i l’obra premiada es publicarà en una col·lecció de gran format. La presentació d’originals es podrà fer fins el dia 30 de novembre

Els membres del jurat en la presentació
Els membres del jurat en la presentació

DIMARTS 04 JUNY 2019

Aquest divendres es va presentar a l’Ajuntament de Térmens la primera edició del Premi d’Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens al qual podran optar totes les obres il·lustrades de tema lliure, rigorosament inèdites, dirigides al públic infantil i que transmetin valors estètics, ètics i humans.

El premi el convoca l’ajuntament del consistori, té un import de 4.000 euros, i l’obra guanyadora es publicarà en una col·lecció especial. Segons l’alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell, “el poble fa una aposta per la cultura com a element dinamitzador de l’àmbit local i ho fa amb l’organització d’un premi d’àlbum il·lustrat que entronca amb la gran tradició d’il·lustradors i il·lustradores que tenim a Catalunya”. “Volem que Térmens tingui un espai en l’àmbit de la il·lustració catalana i per això hem convocat aquest premi en el qual es valorarà que els àlbums facin referència al món rural i al primer sector, que són els eixos de la societat i l’economia lleidatana”, va explicar Cañadell.

Cañadell també va destacar la trajectòria dels professionals que composen el jurat del premi, tots ells amb alguna vinculació directa o indirecta amb el poble de Térmens i amb les comarques lleidatanes. La Presidenta d’Honor del jurat del premi és la il·lustradora Roser Capdevila, i el president del jurat és l’escriptor, editor i mestre, Ramon Besora. També formen part del jurat l’impulsor de la llibreria L’Argonauta, Andrea Giovannoli, la bibliotecària i directora de la Biblioteca Pública de Balaguer, Núria Arbós; la directora de l’escola Alfred Potrony, Elisa Navarro; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Térmens,
Vicenç Pascual; l’especialista en premsa i màrqueting, Sílvia Rodríguez, i el responsable d’Edicions Salòria, Marcel·lí Pascual.

Tant la Roser Capdevila com el Ramon Besora van explicar que tot i la gran quantitat d’il·lustradors i il·lustradores que té Catalunya hi ha pocs premis que reconeguin la feina que fan aquests professionals de la il·lustració. “Tenim grans professionals de la il·lustració amb reconegut prestigi a nivell nacional i internacional però, tot i així, ens falten grans premis que reconeguin el treball que es fa a casa nostra en l’àmbit de la il·lustració”, va dir la Roser Capdevila. “Les Terres de Lleida estan sacsejant Catalunya, ho han fet a Penelles i
ara ho fan a Térmens amb aquest Premi d’Àlbum Il·lustrat que és únic a Catalunya”, va assegurar la popular il·lustradora.

Les bases del premi es publicaran a partir d’aquest dimarts a la web de l’ajuntament de Térmens i el termini de presentació d’originals és el dia 30 de novembre de 2019, tal i com es va decidir a la reunió que divendres van fer els membres del jurat a Térmens.