Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Atractius Naturals

De zones d'especial interès natural, n'hi ha poques perquè en un terme tan uniforme com ho és el de Térmens, les poques zones en que varien els animals i la vegetació estan marcades per l'aigua, deixant a part el cas de les cigonyes.

És a dir deixant de banda les zones aquàtiques, la resta del terme es per si sola prou interessant per a poder gaudir de la natura termenina, en plena harmonia amb els conreus i l'acció de l'home, passejar, observar i viure-la com si es formés part d'ella.

 

EL RIU SEGRE I LES SEVES ZONES D'INFLUÈNCIA

A part del riu en si, amb els seus meandres, les magnífiques roques erosionades amb formes extravagants, els típics còdols, les zones amb ràpids, les zones de més fondària, etcètera, ja de prou interès per si soles, també hi ha la fauna i la flora en la que influeix el riu.

Al voltant del riu hi ha una sèrie de llocs molt interessants de veure, on es pot observar la influència que té l'aigua sobre la vida vegetal i animal en un territori.

2014-02-01-Pont-Térmens.jpg

EL RIU CORB I LES ALTRES SÈQUIES

Encara que en menor mesura que el riu Segre, aquest corrents d'aigua, de molt menor cabal, també determinen la vida a les seves riberes, ja que la fauna i la vegetació que s'hi pot trobar està bastant, per no dir totalment, condicionada per l'aigua i no es pot trobar en qualssevol altra zona del terme.

 2a SEQUIA.png  SEQUIA DE LA MINA.png

ZONES ENJARDINADES

El poble disposa de diferents zones enjardinades per tal d'anar-hi tot passejant i passar-hi una bona estona. Les dos zones enjardinades més significatives serien la que hi ha al costat del cementiri, situada a damunt de l'antic abocador municipal d'escombraries i el parc del riu, situat entre el riu i la part antiga del poble, que està a sobre d'un talús i on hi ha tot tipus d'arbres i bancs per assentar-se còmodament a prendre l'aire.

 PONT PETIT.jpg