Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sector Primari

AGRICULTURA

El terme de Térmens disposa de 2.757,06 ha. D'aquestes, 2.755,45 són conreades, és a dir, un 99.94% del terme de Térmens està conreat, almenys en teoria. D'aquestes hectàrees conreades, 2.379,30 són de conreus de regadiu, que es beneficien de l'aigua del riu Segre i, sobretot, de la sèquia del reguer, que deriva del canal de Sió o canal auxiliar d'Urgell.

Aquestes terres de rec són administrades per dues comunitats de regants diferents. La primera és La Col·lectivitat nº6 de Regants del canal d'Urgell, que rega 2.900 ha, de les quals 1.689,85 són al terme de Térmens.

La segona comunitat de regants és la Comunitat de Regants de les Hortes de Térmens, que rega 689,45 ha i disposa d'un cabal de 1100 litres/segon del 15 d'abril al 15 de setembre i 284 litres/segon la resta de l'any, a part dels 129 litres/segon intermitents.

Els conreus principals són: els cereals com el blat de moro, el blat i l'ordi, els farratges com l'alfals o la festuca i altres conreus com gira-sols o camamilla. Els arbres fruiters majoritaris són les pomeres, els perers i els presseguers, però també es poden trobar nectarines o nachis.

A part de conreus a l'aire lliure, també existeixen alguns hivernacles, on s'hi cultiva tomates, enciams, carabassons, mongetes, etc. i altres tipus d'hortalisses. La majoria de terres són conreades pels propietaris, però també existeix l'arrendament o la parceria.

 

RAMADERIA

La ramaderia a Térmens hi és molt important i condiciona, en part, la producció agrícola. Actualment hi ha 19 explotacions de porcs i 11 explotacions de vedells d'engreix, 4 explotacions de vaques per a llet i 2 explotacions avícoles.

PESCA

No es gaire habitual, només com activitat lúdica d'alguns veins. Hi podem trobar carpes i altre coprinits.