Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Municipi

  Bandera_termens.svg.png                escut.jpg

        Bandera de Térmens                       Escut de Térmens

Localització

LA NOGUERA.png VEGUERIES.png

   Autonomia: Catalunya                                    Vegueria: Lleida (Ponent)

LA NOGUERA 2.png localitzacio.png

   Comarca: La Noguera                                           Municipi: Térmens

Població

Densitat: 52,44 hab/m2

Població: 1.397 habitants (2018)

Gentilici: termení i termenina

Geografia

Superfície: 27,5 km2

Altitud: 208 metres

Térmens és una vila i municipi situat a la comarca de la Noguera, estès a l'esquerra del Riu Segre i limitant pel sud amb el Segrià i per l'est amb el Pla d'Urgell.

Térmens es troba ben bé al mig de la plana d'Urgell, i el seu terme està format per les partides següents: la Coma, la Plana, la Sitjota, Barret Picat, el Tossal del Roig, la Roca d'Ambou, Pous, l'Horta Vella, el Vedat, l'Eral, el Sot del Fusté, el Tossal de la Bassa, la Boga, l'Horta Nova, el Comú, l'Estanyot, el Cap del Terme, el Paradet, la Figuera, el Tossal del Moreno, el Miralbó, la Bovera i la Gabernera.

La plana del terme és travessada per alguns vells camins, entre els quals destaquen el de Barret Picat, el camí vell de Bellcaire, el dels Arcs i el de Linyola.

El casc urbà està situat gairebé tot entre el riu i la carretera comarcal C-13, encara que una bona part del terme estigui situat a l'altra banda d'aquesta carretera.

A part de la carretera comarcal de Lleida a Puigcerdà, també hi ha la carretera local de Mollerussa a Térmens i la línia de ferrocarril de Lleida a la Pobla de Segur dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.